Het perfecte kopje thee

Hoe zet je eigenlijk het perfecte kopje thee? Ik heb de volgende tips voor jullie op een rijtje gezet:tea-wood-background-nutritional-agriculture_1172-353

  1. Gebruik vers water. Kook het water en laat het dan even afkoelen. Voor zwarte thee is de ideale temperatuur van het water 85 graden en voor groene thee 70-80 graden.
  2. Thee uit een metalen theepot verliest vaak z’n smaak. Gebruik daarom een porseleinen of aardenwerken theepot.
  3. Verwarm de theepot met het gekookte water. Vervolgens doe je de thee erin en schenk je het (afgekoelde) water erop.
  4. Gebruik je losse thee dan geldt de volgende richtlijn voor de hoeveelheid thee: 1 theelepel per kopje en voor een pot een eetlepel.
  5. Laat de thee minimaal 3 tot 5 minuten trekken. Afhankelijk van de sterkte die jij lekker vindt.
  6. Hoe bewaar je je thee? Het beste is om thee droog, donker en koel te bewaren. Thee neemt makkelijk aroma op. Dus bewaar de thee nooit bij elkaar of bij sterk ruikende producten zoals koffie. Maar iedere thee in een eigen blikje.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s