Recept: Zalmtartaarcanapés

Een canapé is een klein hapje die je in één keer op kan eten. Ideaal voor een High Tea. zalmtartaarcanapes

Benodigdheden voor 24 canapés:
2 el citroensap
1-2 tl suiker
½ tl wasabi
1 tl olijfolie
400 gram zalmfilet
½ bosje bieslook
zout
6 plakken casino brood (wit of bruin)
2-3 el crème fraîche
50 gram zwarte forelkaviaar

Meng​ voor de marinade het citroensap, de suiker, wasabi en olie. Snijd de zalm heel fijn, voeg die toe en meng hem goed met de marinade. Snijd van de toppen van het bieslook stukjes van 1 cm lang en houd ze apart. Snijd de rest in stukjes en roer die door het zalmmengsel. Breng de zalmtartaar op smaak met zout en zet hem koud weg.
Rooster het brood lichtbruin, laat het afkoelen en steek er met een ronde uitsteker met een doorsnede van 4,5 cm in totaal 24 cirkels uit. Zet de steker weer over de uitgestoken cirkels en vul hem ongeveer 1-2 cm dik met zalmtartaar. Druk de vulling licht aan en haal de steker weg. Schep er een beetje crème fraîche en kaviaar op en garneer met de bieslooktoppen.

Uit: Streetfood & Snacks – Stevan Paul

Klik hier voor meer High Tea recepten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s